Workshop clownerie voor kinderen

“Een 6 jarig meisje verschuilt zich achter de juf tijdens mijn workshop Clownerie voor kinderen bij BSO Korein op Kindcentrum Theresia. Ze wil graag alles meedoen maar vindt het tegelijk eng. Verstopt zich achter haar arm die ze telkens voor haar gezicht doet. Langzaamaan zie ik haar steeds meer genieten en stralen. Bij de laatste oefening komt ze voor het eerst zonder juf aan haar zijde naar voren. Ze pakt haar ruimte, laat vol trots zien wat ze kan en geeft me daarna een intense knuffel”.
Het vinden van de clown in jezelf is een prachtige weg om jezelf te ontdekken. Door verschillende oefeningen kom je uit je denken en beland je in het DOEN. Het prikkelt de fantasie om af te wijken van de geijkte paden en te ontdekken wat je nog meer in je hebt. Het is een heerlijke manier om spelenderwijs het zelfvertrouwen te laten groeien!

Ieder kind kan de clown in zichzelf ontdekken

De workshops van Contactclown Kluns gaan uit van de kwaliteiten van ieder kind, deze worden uitvergroot in de clownpersoon. Ieder kind gaat op ontdekkingstocht naar dat wat het in zich heeft. In een veilige omgeving krijgen de kinderen alle ruimte zichzelf te zijn en te blijven. Spelenderwijs verwerken de kinderen "dat wat er is en komt" in de aangeboden oefeningen. Hierdoor voelt het kind zich gezien en gehoord en kan het kind “groeien”!

Aanbod workshop voor kinderen:

  • Arrangement van acht lessen:

    Tijdens deze workshopreeks gaan we samen de clown in ieder ontdekken! Van clownloop, clowngroet tot clownkleding en clownnaam, in de lessen gaan we samen heerlijk op clownspad. Na acht lessen sluiten we af met een presentatie voor de ouders, broertjes en zusjes en opa's en oma's. De workshops vinden plaats in acht aaneengesloten weken, op locatie en duren 2 uur per keer. Ideaal als naschools arrangement.
  • Losse workshop:

    Tijdens een losse workshop komen vele clownthema’s aan bod in allerlei gevarieerde oefeningen. Ideaal voor de Buitenschoolse opvang of als activiteit voor een kinderfeestje of voor een klas. Een losse workshop duurt ca. 2 uur en wordt op locatie gegeven.
  • Workshop op maat:

    Uiteraard zijn er ook andere vormen mogelijk. In een persoonlijk gesprek gaan we samen kijken hoe de workshop er uit komt te zien. Kortom: een workshop op maat!
Copyright © contactclownkluns.nl

Website gerealiseerd door: Van Laarhoven Websites