Voluit léven voor je sterft!

Een Rouwclown is nog niet zo bekend. Het past echter wel in de vorm van steeds meer vernieuwing die er is rondom een uitvaart en afscheid nemen. Een Rouwclown kan ingezet worden in de laatste levensfase van iemand die stervende is of kan er in die periode zijn voor zijn of haar omgeving. Of voor hen samen. Ook kan de Rouwclown aanwezig zijn tijdens de uitvaart. Vanuit onbevangenheid en openheid is deze kunstenaar aanwezig en speelt in op wat er in het moment ontstaat. Daardoor helpt de clown om het rouwproces te ondersteunen en op subtiele wijze dragelijker te maken.
Het proces van rouw is voor iedereen weer anders en heel persoonlijk. De Rouwclown, een Ontmoetings-Kunstenaar, neemt dit waar en speelt daar op gepaste wijze op in. Respectvol en vanuit de juiste afstand of nabijheid. Daardoor voelt de ander zich gezien. Uiteraard is een bezoek van mij als Rouwclown vooraf afgestemd op uw wensen en de mogelijkheden.
Contactclown Kluns is via de opleiding "Speel wie je bent" in mei 2021 gecertificeerd tot Rouwclown en zal in januari 2022 de vervolg specialisatie van Rouwclown doen.
Voor meer informatie zie ook de website Rondom Rouwen, https://www.rondomrouwen.nl. Deze site is speciaal gemaakt vanuit de opleiding "Speel wie je bent" om het vak van de Rouwclown, en hoe deze ingezet kan worden, te verduidelijken.
Copyright © contactclownkluns.nl

Website gerealiseerd door: Van Laarhoven Websites