Contactclown

Een contactclown kent zijn of haar eigen emoties en gevoelens. Als contactclown leer je om te gaan met je eigen emoties en gevoelens en ook met die van de ander. De kwetsbare medemens ervaart de contactclown daarom als vertrouwd en veilig. Van daaruit ontstaat ook het spel. Spel in het moment, in het contact met die ander. De ander voelt zich gezien. Als contactclown geef je vorm aan wat je ziet en voelt vanuit het eigen hart en hoofd maar ook vanuit de anderen.
Voor wie?
Contactclown Kluns is er speciaal voor de ander die extra aandacht verdient. Volwassenen en kinderen met een geestelijke of lichamelijke beperking, (mensen met dementie) ouderen en mensen in een ziekenhuis, hospice of in een particuliere setting. Ook is zij inzetbaar als Rouwclown, in de laatste levensfase van iemand of bij een afscheid van iemand. (zie pagina Rouwclown). Met een tintelende clownenergie neemt contactclown Kluns de ander even mee naar een zorgeloze wereld waarin warmte, blijdschap en ontroering centraal staan. Contactclown Kluns is speels, levendig, ondeugend, inlevend, creatief, verrassend, dynamisch, gevoelig, warm, ze is zichzelf. Een bezoek van contactclown Kluns klinkt nog lang na in de harten van degenen die zij bezoekt!
Hoe?
Als Clown Kluns ga ik vanuit het moment in contact met de kwetsbare medemens. Ik kom niet binnen met een vooropgesteld plan maar laat het clownspel ontstaan vanuit dat wat er is en wat er komt. Niet met woorden maar gewoon door er te zijn, te ontroeren, te verbazen, te verwonderen en samen, in het hier en nu, te genieten van een lach maar soms ook een traan. Op een warme manier weet ik het kind in de ander te raken, het hart van die ander te openen. Vanuit mijn eigen authenticiteit breng ik met mijn rode neus en met de zachte kracht van humor een waardevrij en respectvol bezoek.

Contactclown Kluns is ook in particuliere setting inzetbaar, bijvoorbeeld als verjaardagskado of als laatste wens van iemand. Voor meer informatie kunt u het contactformulier invullen.
Opleiding
Contactclown Kluns volgde haar opleiding en specialisaties via Speel wie je bent, een opleiding van Roelant en Madeleine de Vletter. Zij is gecertificeerd contactclown voor werken met mensen met dementie, met zieke en gehandicapte kinderen en met kinderen, jongeren en ouderen in de psychiatrie. Tevens is zij gecertificeerd als Rouwclown. Contactclown Kluns volgt elk jaar workshops bij verschillende professionele vakdocenten. Zo blijft de clown zich ontwikkelen.
Copyright © contactclownkluns.nl

Website gerealiseerd door: Van Laarhoven Websites